petak, 11. avgust 2017.

Mladenović pozdravio goste Akademije rusko-srpskog sportskog prijateljstva

Akademija rusko-srpskog sportskog prijateljstva održana je večeras u Starom dvoru, a zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović je tom prilikom zahvalio gostima iz Rusije na tome što decu osim džudoa uče životu i poštovanju protivnika. Ova svečanost je organizovana povodom održavanja Međunarodnog džudo kampa „Olimp 2017“.

Mladenović je rekao da Pravoslavno sportsko društvo „Sveta Srbija“, koje je organizovalo ovu Akademiju, nije obično i da se izdvaja po tome što okuplja veliki broj dece i njihove porodice.

- Ovo društvo ih ujedinjuje u našoj veri ali i međusobnom poštovanju i ljubavi. To je dobar primer kako možemo da spojimo Pravoslavlje i sport, a decu da učimo pravim vrednostima – istakao je Mladenović.

On je zahvalio gosima iz Rusije na velikom prjateljstvu i poštovanju Pravoslavnog sportskog društva „Sveta Srbija“, ali i zemlje Srbije.

Predsednica Pravoslavnog sportskog društva „Sveta Srbija“ Vinka Radović je zameniku gradonačelnika uručila ikonu svetog Vasilija Ostroškog, koja je osveštana na moštima tog svetitelja.

Džudo kamp organizuju Džudo klub „Olimp“ i Džudo klub „Sveta Srbija“.