sreda, 13. septembar 2017.

Mladenović: Svi radovi u Beogradu napreduju prema predviđenoj dinamici

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović izjavio danas da radovi na rekonstrukciji ulica, trgova i mostova u prestonici nisu stali, demantujući da su pod znakom pitanja zbog štrajka radnika koji izvode te radove. 

– Radovi sigurno nisu stali. Radi se i u Ruzveltovoj, Bulevaru oslobođenja i na Brankovom mostu. Nadzorni organi Grada Beograda vrše redovnu kontrolu tih radova, i s te strane ne mogu da kažem da imamo bilo kakavu najavu ili mogućnost da dođe do bilo kakvog odlaganja završetka radova – istakao je Mladenović. 

On je, gostujući u Jutarnjem programu Studija B, potvrdio da Grad Beograd prema izvođačima radova izmiruje sve obaveze i da se radi predviđenom dinamikom. 

– Najviše je nedoumica bilo oko rekonstrukcije Brankovog mosta, jer radnici „Mostogradnje” većinu tih radova sada izvode u šupljini mosta, tako da nisu vidljivi u ovoj fazi. Ali i to će se promeniti kada se, posle ugradnje više od 40 tona čeličnih konzola, bude prešlo na izgradnju nove biciklističke i staze za pešake, kao i nove ograde, dela mosta koji nije bio dostupan pešacima više od 10 godina – ukazao je Mladenović. 

Takođe je istakao da radovi povremeno izazivaju gužvu u vreme saobraćajnih špiceva, ali da nema zastoja u saobraćaju, i ponovio apel vozačima da poštuju sva ograničenja brzine i drugu signalizaciju. 

– Uz još malo strpljenja naših sugrađana, već krajem oktobra biće završena većina radova koji se trenutno izvode u prestonici – zaključio je zamenik gradonačelnika.