sreda, 13. septembar 2017.

Siniša Mali: Prvi Beogradski polumaraton biće održan 3. decembra

Prvi Beogradski polumaraton biće održan 3. decembra 2017. godine, a Grad Beograd će podržati ovu manifestaciju, najavio je danas u Starom dvoru gradonačelnik Siniša Mali.

Naša je obaveza da podržimo ovakvu manifestaciju koja doprinosi i promociji našeg grada i zdravog života, istakao je Mali, koji je ostavio mogućnost svog učestvovanja u trci, budući da je već imao priliku da istrči polumaraton na Beogradskom maratonu.

On je najavio da će svi veliki infrastrukturni radovi koji su u toku u srpskoj prestonici biti završeni do 3. decembra i da će sve gradske saobraćajnice biti prohodne za održavanje ove manifestacije.  

– Nakon 30 godina Beogradskog maratona, u našoj prestonici će biti organizovan jedan novi  sportski spektakl. Beograd se na ovaj način približava drugim velikim gradovima u svetu, od Budimpešte do Praga, Njujorka i Čikaga, koji u svom kalendaru već imaju trke polumaratona – istakao je Mali i zahvalio organizatoru trke, preduzeću „Beogradski maraton” na istrajnosti.

On je izrazio zadovoljstvo što će u glavnom gradu Srbije biti organizovan još jedan trkački spektakl i pozvao Beograđane da se u što većem broju pridruže ovoj manifestaciji i na taj način pošalju sliku sporta i zdravlja u svet.

Direktor „Beogradskog maratona” Dejan Nikolić zahvalio je Gradu Beogradu i gradonačelniku na podršci u poslednje četiri godine. On je podsetio da je poslednji, jubilarni maraton, kada je postignut rekord po broju učesnika, bio posebno uspešan. Takođe je dodao da je u istoriji Beogradskog maratona kroz cilj prošlo milion i 45 hiljada trkača, a da je promotivna vrednost u vidu slike koja je sa maratona otišla u svet dostigla 63 miliona evra, te da je za tih 30 godina od sponzora obezbeđeno sedam miliona evra  za humanitarne svrhe.

On je precizirao da će prvi Beogradski polumaraton u sebi sadržati dve trke –„Beogradskih 21” i Beogradskih 10”, koje će velikom broju naših sugrađana omogućiti da istrče 21 kilometar ili, ako su manje pripremljeni, 10 kilometara. Kada je reč o startu i cilju, Nikolić je istakao da se sprema iznenađenje koje će, u skladu sa svetskom tradicijom, promovisati atrakcije srpske prestonice.