sreda, 13. septembar 2017.

Podrška građanima u primeni novog zakona o stanovanju i održavanju zgrada

Sa ciljem da izađe u susret potrebama svojih sugrađana, Gradska opština Savski venac je na inicijativu rukovodstva opštine pokrenula niz aktivnosti kako bi pomogla i olakšala građanima da u svojim zgradama uspešno sprovedu postupak predviđen novim zakonom o stanovanju i održavanju zgrada.

U prostorijama upravne zgrade opštine u prethodnom periodu održano je devet tribina na temu primene novog zakona, na kojima su građani mogli da dobiju na neposredan način od zaposlenih u Odeljenju za imovinsko-pravne i stambene poslove, potrebne informacije o postupku registracije stambenih zajednica i izboru upravnika.

Prisutnima su na tribinama podeljeni zvanični formulari prijave za registraciju, modeli zapisnika i odluke koje je objavilo nadležno ministarstvo. Takođe, prezentovan im je postupak registracije  i data pojašnjenja na sva pitanja i nedoumice u vezi sa novim zakonom.

Na inicijativu predsednice opštine Irene Vujović, zaposleni u Odeljenju za imovinsko-pravne i stambene poslove izradili su i Priručnik za registraciju stambenih zajednica GO Savski venac za sve stambene zajednice na teritoriji opštine. U ovom priručniku građanima je na jednostavan način približen postupak izbora upravnika i registracije njihovih stambenih zajednica.

Na zvaničnom sajtu GO Savski venac dostupni su neophodni obrasci i potrebna uputstva za registraciju, a zahvaljujući dobroj saradnji između građana i opštine na Savskom vencu je do sada registrovano ukupno 43 stambene zajednice.