četvrtak, 14. septembar 2017.

„Put duhovnosti” u Rakovici od sutra

U porti Hrama Svetog vladike Nikolaja u Resniku sutra u 18 časova biće otvorena, druga po redu, manifestacija Duhovne svečanosti „Put u duhovnost”. Pokrovitelj je Gradska opština Rakovica, a organizator Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica u saradnji sa Manastirom Rakovica.  

U muzičkom delu programa nastupiće dr Kristina Parezanović i Hor „Lira”, kao i vokalni solista Aleksa Nedeljković, član Pevačkog studija Muzičke produkcije RTS-a, koji će izvesti pesmu sa Kosova i Metohije „Srce mi boluje” i pesmu „Darovi Svetog Jovana Vladimira”, ispevanu po rečima Svetog vladike Nikolaja. Glumice Ivana i Jelena Žigon izvešće dramski prikaz poeme prof. dr Pavla Kovačevića „Kosovka devojka”. Posetioci će moći da vide i nastup dečjih ansambala četiri kulturno-umetnička društva – „Mladost Avala”, „Branko Marković”, „Dimitrije Koturović” i „Lazar Hrebeljanović”, koji će izvesti igre i običaje kod Srba.

Manifestacija „Put duhovnosti” ove godine će trajati od 15. do 21. septembra, imaće veliki broj programskih sadržaja i okupiće veliki broj učesnika, predstavnika sveštenstva i učitelje veronauke u Rakovici, ansamble kulurno-umetničkih društava Rakovice, akademske slikare i brojne umetnike i kulturne stvaraoce.