četvrtak, 14. septembar 2017.

Na Beogradskoj tvrđavi sutra koncert MŠ „Stanković”

Program manifestacije „Dani Evropske baštine” na Beogradskoj tvrđavi biće otvoren koncertom Muzičke škole „Stanković” i promocijom Monografije o Beogradskoj tvrđavi sutra u 12 časova u Muzičkom paviljonu na Kalemegdanu. 

Program će biti otvoren himnom Srbije „Bože pravde” i „Odom radosti”, himnom Evropske unije, koje će otpevati hor MŠ „Stanković”, a u okviru jednočasovnog muzičkog programa nastupiće i džez orkestar MŠ „Stanković”. 

Biće predstavljena i Monografija o Beogradskoj tvrđavi, osmišljena za širok krug posetilaca i turista, po ugledu na slična svetska izdanja u oblasti turizma. Monografija sadrži istorijske činjenice, podatke o objektima na Beogradskoj tvrđavi, kao i zanimljivosti koje su obeležile ovaj prostor. Monografija je urađena na 112 strana, uz obilje fotografija koje će dočarati jedinstvenost Beogradske tvrđave i parka Kalemegdan. 

U promotivnom periodu, tokom predstojećeg vikenda (od 15. do 17. septembra) posetioci će uz kupljenu monografiju dobiti i objedinjenu ulaznicu sa kojom se može posetiti pet objekata na Beogradskoj tvrđavi.