četvrtak, 14. septembar 2017.

Sportska gimnazija konačno u svojoj zgradi

Sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak obišao je danas Sportsku gimnaziju koja je, prvi put od kad postoji, školsku godinu počela u svojoj zgradi. Tako  820 mladih sportista koji su se uselili u nekadašnji prostor Osnovne škole „Stari grad” sada konačno imaju i fiskulturnu salu koju su ranije iznajmljivali. 

– Velika je satisfakcija što danas Sportska gimnazija ima svoju zgradu i što đaci sportisti imaju daleko bolje uslove za učenje nego ranije. Osim toga, ovim preseljenjem štedimo i 11,5 miliona dinara godišnje, koliko smo ranije izdvajali za zakup sale za fizičko i za grejanje, što je novac koji možemo i hoćemo da ulažemo u nešto drugo – rekao je Gak i poručio da će se racionalizacijom prostora koji koriste škole u Beogradu doći do optimalnih uslova za sve beogradske đake.

Gak je sa direktorkom Sportske gimnazije Ivankom Kovačević razgovarao o neophodnim investicijama kako bi se ova škola što pre potpuno adaptirala specifičnim potrebama učenika. Dogovoreno je da se u narednih godinu dana postavi i prilazna rampa kako bi i deca sa smetnjama u razvoju koja se profesionalno bave sportom mogla da idu u Sportsku gimnaziju.

Kovačevićeva je ocenila da je škola preseljenjem konačno na svom, jer je potreba za tim postojala dugo, budući da je jedina Sportska gimnazija u koju idu deca iz cele Srbije od  2009. godine koristila prostor Vojne gimnazije. 

– Sada smo na boljoj lokaciji, imamo više prostora, bolje uslove za rad, svoju zgradu i konačno svoju fiskulturnu salu – rekla je Kovačevićeva.