četvrtak, 14. septembar 2017.

U Rakovici obeležena Evropska nedelja sporta

Javnim časom sporta u Osnovnoj školi „Ivo Andrić” u Rakovici je i ove godine obeležena Evropska nedelja sporta, saopšteno je danas iz Opštine Rakovica. 

Javni čas sporta tradicionalno se održava pod pokroviteljstvom Opštine Rakovica, a učestvovali su Rukometni klub „Rakovica, Odbojkaški klub „Vojlej lend“, Košarkaški klub „Cerak“, Škola sporta „Sportiko“, Škola fudbala „Fer plej“, Fitnes studio „Feel Life Open“, Džudo klub „Rakovica“, kao i učenici ove rakovičke osnovne škole.

Manifestaciju je otvorio predsednik opštine Vladan Kocić, koji je deci poručio da su na školskim igralištima karijere započinjali mnogi vrhunski sportisti. On je rekao da u svakom detetu čuči šampion i pozvao ih da se što više bave sportom, ali da na prvo mesto stave školu i učenje.

Mališani od prvog do osmog razreda OŠ „Ivo Andrić“ imali su priliku da treniraju fudbal, košarku, odbojku, rukomet, kao i da vežbaju motoričke sposobnosti. Pod budnim okom trenera i nastavnika, svaki učenik se oprobao u sportu koji mu najviše odgovara.

Takmičari Džudo kluba Rakovica, predvođeni aktuelnim evropskim šampionom i jednim od najboljih džudista na planeti, Aleksandrom Kukoljom, demonstrirali su ovu drevnu borilačku veštinu. Kasnije su prve korake u džudou napravili i pojedini učenici ove škole.

Cilj obeležavanja Evropske nedelje sporta je promovisanje fizičke aktivnosti i zdravih stilova života pre svega kod najmlađih. Inicijativu za uspostavljanje nedelje sporta pokrenula je Evropska komisija, navodi se u saopštenju.