četvrtak, 21. septembar 2017.

Vesić čestitao slavu Zavodu za zaštitu spomenika kulture

Svim zaposlenima u Zavodu za zaštitu spomenika kulture grada Beograda čestitam slavu, rođenje Presvete Bogorodice – Malu Gospojinu. Nažalost, zbog službenih obaveza u Budimpešti danas ne mogu da budem sa vama.

Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda jedna je od naših najvažnijih institucija čiji je zadatak da čuva naše kulturno nasleđe u vreme kada se naš Beograd ubrzano razvija. Bez očuvanja sopstvene kulture, tradicije i istorije neće biti ni našeg naroda. Ubrzani razvoj grada koji se dešava poslednje tri godine pruža nam mogućnost da obnovimo mnoge spomenike kulture koji su decenijama bili zapušteni ili su propadali. Svi smo ponosni na veliki posao koji obavljate ove godine sa obnovom Damat Ali-pašinog turbeta, česmom Mehmed-paše Sokolovića i Malog stepeništa Jelisavete Načić. Već naredne godine pred nama su novi izazovi kao što je obnova Turskog kupatila, rekonstrukcija bivše zgrade Vojne akademije u Resavskoj ulici koja postaje Muzej grada, rekonstrukcija Komande ratnog vazduhoplovstva u Zemunu, Spasićev pasaž i mnogo drugih izazova, kao što je preko 200 novih fasada.  Posao koji vi radite za grad i društvo može da se radi samo sa velikom ljubavlju. 

Hvala vam na svemu što radite i od srca vam čestitam slavu sa željom da je slavite još mnogo godina, kaže se u čestitki gradskog menadžera Gorana Vesića.