petak, 6. oktobar 2017.

Siniša Mali: Više od 40 kilometara novog asfalta u Sopotu u protekle tri i po godine

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas Ustaničku ulicu u Sopotu, koja je po prvi put asfaltirana. Kako je tom prilikom precizirao, obnovljeno je 1.600 metara ove ulice.

– Ustanička ulica u Sopotu je još jedna u nizu novoizgrađenih. Na ovaj način želimo da pošaljemo poruku da kvalitet života građana Beograda mora da bude isti bilo da stanuju na Terazijama, u Sopotu ili nekom drugom rubnom delu grada. Tokom protekle tri i po godine, u opštini Sopot asfaltirano je 30 kilometara puteva, a ove između 16 i 17 kilometara. Takođe, prošle godine je obnovljena vodovodna mreža u dužini od pet kilometara, a ove godine postavljen je još kilometar cevi. Za nas prioriteti i nadalje ostaju vodovod, kanalizacija i putevi – naglasio je Mali.

Gradonačelnik je dodao da je Grad Beograd za opštinu Sopot ove godine iz kapitalnog budžeta izdvojio više od 100 milona dinara.

– To predstavlja dodatni novac za opštinu, koja onda može da realizuje ovakve projekte. Moram da istaknem i izuzetnu saradnju koju grad ima sa Sopotom. Novca u budžetu grada ima, ali da bi bilo koja opština mogla da računa na dodatna sredstva, projekti koji se finansiraju moraju podizati kvalitet života naših sugrađana. U Sopotu se gradi i novi vrtić, koji bi trebalo da bude završen u jesen 2018. godine. Sopot je deo Beograda i nastavićemo da se borimo za svaki kilometar asfalta, kanalizacije ili vodovoda. To je način na koji svi zajedno učestvujemo u izgradnji lepšeg i boljeg Beograda – rekao je Mali.

Predsednik opštine Sopot Živorad Milosavljević je istakao da je za rekonstrukciju i izgradnju saobraćajnica uposleno i javno-komunalno preduzeće „Sopot”, što je primer dobre saradnje prilikom izvođenja infrastrukturnih radova. On je dodao da je Grad Beograd tokom prošle i ove godine uložio znatna sredstva za poboljšanje vodosnabdevanja, te da zbog toga uprkos sušnom periodu letos nije bilo restrikcija.

Događaju je prisustvovao direktor „Beograd-puta” Ivan Tejić.