petak, 6. oktobar 2017.

Siniša Mali: Podržaćemo industriju vina, koja ima veliki potencijal

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je danas u Starom dvoru otvorio prvi Beogradski gastroenološki festival „Begef 2017“, koji se održava od 6. do 8. oktobra. 

Mali je izrazio zadovoljstvo što naša zemlja iz godine u godinu proizvodi više i bolji kvalitet vina, i poželeo da ova manifestacija postane tradicionalna.

–Naša obaveza je da u ovu industriju investiramo, jer imamo veliki potencijal u vinima. Grad Beograd je i ove godine izdvojio značajna sredstva za poljoprivrednike, ali ćemo izdvojiti i novac za promociju naših proizvoda na sajmovima po svetu – istakao je Mali. 

On je najavio da će u nedelju, 6. oktobra u Kući kralja Petra na Senjaku biti organizovani „Beogradski putevi vina”, dok će u okviru festivala biti predstavljeno oko 50 domaćih vinarija. 

Događaju su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević i generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković.

Prvi Beogradski gastroenološki festival „Begef 2017“ biće održan sutra u Starom dvoru, od 10 do 14 sati, i prekosutra u Kući kralja Petra od 12.30 do 17 sati, najavili su organizatori iz udruženja „Vinski putevi Srbije”. Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Sekretarijata za privredu Grada Beograda.