petak, 6. oktobar 2017.

Savez za cerebralnu i dečiju paralizu Beograda obeležio 60 godina rada

Savez za cerebralnu i dečiju paralizu Beograda večeras je u Ustanovi kulture „Vuk Karadžić” obeležio 60 godina rada, a tim povodom zahvalnicu za saradnju je dobio Sekretarijat za informisanje Grada Beograda.
 
Organizatori su zahvalili Sekretarijatu za informisanje jer su nesebično radili na promovisanju osoba sa invaliditetom, a priznanje je primila predstavnica Sekretarijata Biljana Bogdanović. 

Plaketu za doprinos radu tog saveza dobila je Gradska uprava Grada Beograda i gradski Sekretarijat za socijalnu zaštitu.
 
Organizatori su se posebno zahavlili gradonačelniku Beograda Siniši Malom jer je formirao Savet za unapređenje položaja osoba sa invalididtetom, kao i radne grupe koje bi trebalo značajno da poprave položaj te populacije u prestonici. 

Povelje su uručene i predstavnicima opština Voždovac, Palilula, Zemun, Mladenovac, Obrenovac i Novi Beograd i druge organizacije.  


Svečanoj akademiji su prisustvovali predstavnici saveza za cerebralnu i dečiju paralizu iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije i Bosne i Hercegovine.