sreda, 11. oktobar 2017.

Otvorena Revija stvaralaštva dece i mladih Beograda

Zamenica predsednika Skupštine Beograda Andrea Radulović svečano je otvorila, 22. po redu, „Reviju stvaralaštva dece i mladih Beograda” u Domu kulture „Studentski grad” na Novom Beogradu. 

– Velika mi je čast što sam ove godine otvorila 22. „Reviju stvaralaštva dece i mladih Beograda” i što sam na taj način postala deo ove divne manifestacije. Revija predstavlja jedinstven nacionalni dečji događaj i pravo mesto prijateljskog okruženja za decu i mlade. Grad Beograd prepoznaje potrebe mladih i pružanjem podrške podstiče njihovu kreativnost, razvoj i dalje napredovanje – rekla je zamenica predsednika Skupštine Beograda Andrea Radulović.

Ona je dodala da je u proteklih 21 godinu u ovom događaju učestvovalo više hiljada mladih Beograđana, kao i više stotina vaspitača, učitelja i profesora, ali i roditelja.

– Revija stvaralaštva povezuje mlade i stare i gradi mostove među generacijama, bez obzira na životno doba. Raznovrsnim aktivnostima osnovnih i srednjih škola, kao i organizacijom kreativnih radionica iz oblasti umetnosti Revija stvaralaštva  predstavlja tradiocionalnu manifestaciju koja brine o svojoj omladini. U protekle tri i po godine našim malim Beograđanima pružamo podršku i pomažemo im da ostvare svoje snove, jer oni čine našu budućnost – istakla je Radulovićeva. 

„Reviju stvaralaštva dece i mladih Beograda” organizovali su Prijatelji dece opštine Novi Beograd, pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Gradske uprave Grada Beograda – Sekretarijata za sport i omladinu, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Događaju su prisustvovali i sekretar Prijatelja dece Beograda Aleksandar Lazović i predsednica Prijatelja dece opštine Novi Beograd Suzana Ponjavić.