sreda, 11. oktobar 2017.

Mali: „Beograd-put” simbol oporavka i reformi u Beogradu

Gradonačelnik Siniša Mali obišao je danas asfaltnu bazu JKP „Beograd-put” u Rakovici, gde je razgovarao sa rukovodstvom i radnicima ovog gradskog preduzeća, koje je, kako je istakao, simbol oporavka i reformi u gradu.

Mali je podsetio da je „Beograd-put” 2014. godine bio u veoma lošem stanju i da je tada sa radnicima dogovoreno smanjenje plata za 25 odsto kako bi preduzeće uspelo da odgovori obavezama koje je ostavila prethodna gradska administracija. 

– Preko milijardu dinara gubitka, više od 1,4 milijarde duga prema bankama, to je bila tadašnja slika „Beograd-puta”, koji je bio na ivici opstanka. Danas imamo zadovoljne ljude, Grad Beograd iz godine u godinu daje sve više posla „Beograd-putu” i nikada se nije više asfaltiralo – rekao je Mali.

On je dodao da je asfaltna baza u Rakovici jedna od pet najmodernijih u Srbiji i radi 323 dana u godini proizvodeći asfalt samo za Beograd, što je impresivan rezultat. 

– Preostalo je još oko 100 miliona dinara duga, što će biti vraćeno do februara iduće godine i već danas možemo reći da je ovo gradsko preduzeće simbol oporavka i reformi koje smo prošli u prethodne tri godine u Beogradu – rekao je Siniša Mali.

On je zahvalio radnicima i rukovodstvu na konkretnim razgovorima koji su za cilj imali stvaranje vizije daljeg razvoja „Beograd-puta”.

–  Stiže nam deset velikih mašina, deset novih kipera je već stiglo, i to je najveća investicija u ovo preduzeće od 2006. godine. Građani danas mogu da vide da se sva gradska preduzeća opremaju, kupuju nove mašine i oprema kako bi nam grad bio bolji i lepši. Grad Beograd će i u narednom periodu, pored svih infrastrukturnih radova i pomoći onima kojima je ona najpotrebnija, nastaviti da ulaže i u asfaltiranje novih ulica, Zimsku službu, signalizaciju i sve drugo što „Beograd-put” radi kako bi bili zadovoljni i radnici ovog preduzeća i svi naši sugrađani – kazao je gradonačelnik.

Obilasku pogona JKP „Beograd-put” prisustvovao je i pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević i direktor ovog gradskog preduzeća Ivan Tejić.