četvrtak, 12. oktobar 2017.

Besplatni izleti za penzionere Rakovice

Gradska opština Rakovica u saradnji sa Gradom Beogradom organizuje u oktobru i novembru besplatne izlete za penzionere. Jednodnevne ekskurzije organizuju se svakog utorka, srede i četvrtka, a namenjene su penzionerima koji žive u Rakovici.

Penzioneri Rakovice imaće priliku da biraju između sedam destinacija za jednodnevni izlet u Srbiji. Moći će da posete Lazarevac (poseta spomen-kosturnici, obilazak Kamengrada i Manastira Bogovođa), obiđu arheološko nalazište u Vinči, odu do Oplenca, Aranđelovca i Orašca, ili da posete Sremske Karlovce i Frušku goru. Moći će da se opredele i za posetu kompleksu u Kupinovu (Ogar – najstarija etno-kuća u Sremu), Donjem Tovarniku, Pećincima i Muzeju hleba u tom mestu, obiđu Brankovinu ili Smederevsku tvrđavu i Krnjevo i posete vinariju „Radovanović”. Za sve izlete obezbeđeni su licencirani turistički vodiči.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti od 20. septembra pozivom na broj telefona 011/7850-154, ili na i-mejl adresu usluzbigradjana@rakovica.rs. Osobe koje se prijavljuju za besplatan jednodnevni izlet potrebno je da ostave ime i prezime, godine, adresu i broj telefona.