četvrtak, 12. oktobar 2017.

U protekle tri godine rekonstruisana sva groblja

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali posetio je danas JKP „Pogrebne usluge” i razgovarao sa zaposlenima i sindikatima ovog javnog preduzeća.
On je naveo da su u protekle tri godine rekonstruisana sva groblja na teritoriji Beograda.

– Preduzeće ulaže u uređenje i obnovu grobalja i u nova grobna mesta, a godišnje se, nažalost, otvori više od pet hiljada novih grobnih mesta u gradu Beogradu. Ovo nije više ono preduzeće koje je bilo 2013. godine i u razgovoru sa zaposlenima stekao sam utisak da su zadovoljni onim što smo do sada uradili – rekao je Mali, koji je obišao rekonstruisane Aleju velikana i Aleju zaslužnih građana.

On je naglasio da se Beograd menja, samim tim i sva njegova komunalna preduzeća, i da komunalni sistem Beograda danas mnogo bolje funkcioniše nego pre.

– Obišao sam svako komunalno preduzeće na teritoriji grada, razgovarao sa zaposlenima i predstavnicima sindikata i zajedno pravimo plan za 2018, 2019, 2020. godinu. Zajedno ćemo u jednom socijalno-ekonomskom dijalogu raditi na novom pojedinačnom kolektivnom ugovoru koji nas očekuje početkom sledeće godine – rekao je gradonačelnik.

Događaju su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević i direktor JKP „Pogrebne usluuge” Dragan Baltovski.