četvrtak, 12. oktobar 2017.

Druženje mališana i policije u Rakovici

U dvorištu Osnovne škole „14. oktobar” na Labudovom brdu održana je manifestacija „Policajac moj drug”, u sklopu projekta „Policajac u zajednici”. Mališani iz ove škole i Predškolske ustanove „Labudić” imali su priliku da se druže sa policajcima i vatrogascima, a cilj druženja je približavanje rada policije deci najmlađeg uzrasta.

Mališane su pozdravili predsednik gradske opštine Rakovica Vladan Kocić i direktorka škole Milena Odalović. Oni su pozdravili mališane i zahvalili pripadnicima policije koji su izdvojili vreme da se druže sa najmlađima.

Mališani su imali priliku da se druže sa pripadnicima Specijalne anti-terorističke jedinice (SAJ), PJP Policijska brigada Beograd, Uprave saobraćajne policije i Policijske stanice Rakovica.

Deca su uživala u vežbama policijskih konja čete konjanika PJP Policijske brigade Beograd. Veliko interesovanje je vladalo i za policijska vozila, motore, automobile i popularnu „maricu”, koje su dovezli pripadnici Uprave saobraćajne policije. Mališane su svojim veštinama i opremom oduševili i pripadnici Vatrogasne brigade.

Prethodno druženje policije i najmlađih organizovano je krajem maja u Osnovnoj školi „Vladimir Rolović” na Petlovom brdu, gde su osim učenika te škole, druženju prisustvovali i mališani vrtića „Petlić”.