ponedeljak, 23. oktobar 2017.

Prvenstvo Beograda u boćanju

Povodom međunarodne Nedelje solidarnosti, već tradicionalno, u utorak, 24. oktobra sa početkom u 10 sati u sali SC „Olimp Zvezdara”, Vjekoslava Kovača 11, biće održano prvenstvo Beograda u boćanju za 2017, saopštavaju iz Opštine Zvezdara.

SC „Olimp“ će kao domaćin okupiti oko 150 učesnika sa invaliditetom, oba pola i svih uzrasta i vidova invaliditeta, koji će se nadmetati za titulu šampiona glavnog grada u boćanju za 2017. po kategorijama i uzrastu, a po tri prvoplasirane ekipe biće nagrađene medaljama, a najbolji će biti u prilici da predstavljaju svoj grad i na prvenstvu Srbije.

Na ovoj najmasovnijoj sportskoj smotri kod nas biće prisutni učenici škola, korisnici usluga ustanova za decu i socijalne i zdravstvene zaštite, članovi sportskih udruženja i organizacija osoba sa invaliditetom i drugi.  Iz svake sredine samo po jedna ekipa po kategoriji  moći će da uzme učešće, jer prostor ne bi bio dovoljan da primi sve zainteresovane, kaže se u saopštenju.

Boćanje je započelo kao sport osoba sa cerebralnom i dečjom paralizom, jer je najpogodniji upravo za ovu populaciju, ali je vrlo brzo prihvaćen kod svih i prilagođen njihovim mogućnostima pa je danas to na svetu najpopularnija i najmasovnija paraolimpijska disciplina, izuzetno omiljena i sve prisutnija i popularnija i u našoj sredini. 

Organizatori pvenstva su  Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda i Društvo za sport i rekreaciju invalida Opštine Zvezdara, pod pokroviteljstvom kancelarije UNICEF uz razumevanje i podršku Grada Beograda, Sekretarijata za sport i omladinu i Sekretarijata za socijalnu zaštitu.