utorak, 14. novembar 2017.

Grad nastavlja da pomaže osobama sa invaliditetom

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević i sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević ugostili su na radnom doručku u Starom dvoru reprezentativce u paratekvondou, koji su osvojili medalje na Svetskom prvenstvu u Londonu.

Petronijević je podsetio da je Grad Beograd ispratio paratekvondiste u London i dočekao ih nakon velikog uspeha, ali i istakao da je sastanak iniciran zbog nastojanja grada da dobije uvid u trenutnu situaciju i eventualno ponovo pruži pomoć.  

– Želimo da znamo sa kakvim se problemima trenutno susreću naši paratekvondisti i na koji način možemo zajednički da ih rešimo. Njihove i naše ambicije se poklapaju – želimo još više medalja na velikim takmičenjima. Oni su pokazali da imaju ogromno srce, a Grad Beograd je tu za njih i kada nije u pitanju konkretna pomoć – rekao je Petronijević. 

Prema njegovim rečima, grad je finansijski podržao Paratekvondo savez Srbije pred put u London, a ta pomoć je svakako neophodna isto koliko i redovni sastanci i direktan razgovor o problemima koji bi trebalo da budu rešeni.

– Hoćemo da im pružimo priliku da se obučavaju, stiču nova znanja i veštine, kako bi jednog dana lakše pronašli posao. Zajedničkim radom na traženju rešenja možemo trajno da poboljšamo položaj i kvalitet života osoba sa invaliditetom. U našem gradu i dalje traje projekat „Beograd bez barijera” i grad koristi sve svoje potencijale kada je u pitanju pomoć osobama sa invaliditetom – dodao je Petronijević. 

Sekretarka za socijalnu zaštitu istakla je da će Grad Beograd uvek podržavati projekte čiji je cilj pomoć osobama sa invaliditetom.

– Veoma nam je drago što smo danas imali priliku da ugostimo naše paratekvondiste. Pomoć za Paratekvondo savez Srbije je jedan od projekata koje je Sekretarijat za socijalnu zaštitu podržao tokom tekuće godine. Nastavićemo sa tom praksom i u 2018. godini jer smatramo da je sport inkluzija i nešto što je jako važno za osobe sa invaliditetom. Važno je da sport bude dostupan svima, a grad će nastaviti da doprinosi široj inkluziji osoba sa invaliditetom – rekla je Nataša Stanisavljević. 

Radnom doručku su prisustvovali predsednik Paratekvondo saveza Srbije i direktor Gradskog centra za socijalno preduzetništvo Miodrag Pešić, kao i potpredsednik Saveza Aleksandar Golević.