utorak, 5. decembar 2017.

Bogata ponuda programa u okviru „Beogradske zime”

Grad Beograd se potrudio da naše sugrađane i turiste od 1. decembra do 31. januara u okviru „Beogradske zime” sačeka bogat i raznovrstan program na više lokacija i sa više različitih tematika, rekao je pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević, gostujući na televiziji Studio B. 

– Program će biti tako podeljen da u njemu mogu da uživaju sve generacije i da sadržaji budu namenjeni različitim ukusima, iako je najviše sadržaja namenjeno upravo najmlađima. Tu je, recimo, „Trg bajki”, manifestacija koja će trajati skoro mesec dana na platou ispred Opštine Zvezdara, gde će se pričati srpske bajke, a od početka decembra pa sve do januara trajaće i „Trg otvorenog srca” na Trgu republike, sa poklonima, predstavama, takmičenjima, humanitarnim akcijama i kreativnim radionicama. Nismo zaboravili ni najstarije sugrađane, pa će tako postojati i programi namenjeni njima, poput programa „Otmeno” u „Sava centru”, gde će ljubitelji klasične muzike i džeza imati prilike da uživaju u popularnim melodijama – kazao je Milosavljević.

Pomoćnik gradonačelnika podsetio je da će i ovoga puta raditi tradicionalna gradska klizališta, ali i da će početi sa radom i novo, na Adi Ciganliji. 

– Klizalište na Adi Ciganliji trajaće čak 65 dana i biće nepravilnog oblika, a uz njega će se organizovati mnogo drugih dešavanja. Klizanje na Adi će biti organizovano u pet termina a ulaz će biti slobodan. Pored toga, klizanje će već tradicionalno biti organizovano i na Trgu Nikole Pašića, a biće otvoreno vatrometom i spektakularnom revijom naše modne kreatorke Suzane Perić. Takođe, od 15. decembra biće otvoreno i klizalište na Tašmajdanu, sa zanimljivim programom i muzikom šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina, a radiće i Ledena hala „Pionir”, tako da zaista očekujemo da će svi biti zadovoljni i da će naći sadržaj koji im odgovara – kazao je pomoćnik gradonačelnika.

Sumirajući rezultate na kraju godine, Milosavljević je izrazio zadovoljstvo stanjem u gradskim javnim preduzećima. 

– Zadržali smo povoljan trend kada su u pitanju investicije, svako može da vidi koliko se u gradu radi. Lično sam optimista u prognozama za naredne godine jer sve što je do sada rađeno, daje realnu bazu da se tako nastavi i u budućnosti. Situacija sa budžetom, investicijama, potpisani sporazumi, efikasna javna preduzeća i stabilne finansije daju nam osnova da sa entuzijazmom i relaksiranije uđemo u narednu godinu – istakao je Borko Milosavljević.