sreda, 6. decembar 2017.

„Beogradska zima” za sve uzraste i interesovanja

Naši sugrađani i turisti uživaće od 1. decembra do 31. januara u bogatom i raznovrstnom programu u okviru „Beogradske zime” na više lokacija i sa više različitih tematika, najavila je gradska sekretarka za kulturu Ivona Jevtić gostujući na TV Hepi.

Prema njenim rečima biće organizovane muzičke i zabavne radionice za decu, raznovrsni muzički programi, koncerti, predstave. 

– Otvoren je „Trg bajki” ispred Ustanove kulture „Vuk Karadžić”, gde će mališani imati priliku da uživaju u pričanju bajki. Nastupom nemačke grupe DUNDU i mini-koncertom na Trgu republike otvoren je već tradicionalni „Trg otvorenog srca”. Pored toga, ljubitelji klizanja moći će ove godine da uživaju u čarima ovog zimskog sporta na čak četiri klizališta – na Tašmajdanu, Trgu Nikole Pašića, kod Muzeja savremene umetnosti i na Adi Ciganliji – najavila je Ivona Jevtić.

Ona je precizirala da će 30. decembra biti koncert grupa „Zana” i „Van Gog”, kao i Željka Samardžića, a 31. decembra nastupa „Riblja čorba”, Aca Lukas i „Balkanika”. 

– Veoma je važan i besplatan program za ljubitelje džeza i klasične muzike pod nazivom „Otmeno”. Koncert u sklopu ovog programa održaće se 31. decembra, od 21 čas do 1. januara, do 2 sata u „Sava centru” – rekla je sekretarka za kulturu i pozvala sve sugrađane da dođu i posete neke od velikog broja novogodišnjih programa jer se Grad Beograd pobrinuo da svako nađe nešto po svom ukusu.