sreda, 6. decembar 2017.

Zajedno protiv vršnjačkog nasilja u zemunskim osnovnim školama

Đaci zemunskih osnovnih škola „Lazar Savatić”, „Svetozar Miletić” i „Rade Končar” tokom decembra imali su priliku da pogledaju edukativnu pozorišnu predstavu pod nazivom „Onaj ko se lema, drugare nema”, koju su izveli glumci okupljeni u Udruženju građana „Čiča Mičino pozorište”. Ovim je završen ciklus prikazivanja pozorišnih predstava u zemunskim osnovnim školama koji je, počev od 15. septembra, u okviru projekta borbe protiv vršnjačkog nasilja, organizovala Gradska opština Zemun u saradnji sa Policijskom stanicom „Zemun”.

Realizaciju projekta pratili su i družili se sa osnovcima predsednik gradske opštine Zemun Dejan Matić, član Veća Vladimir Stojković, sekretar Skupštine Gradske opštine Zemun Marko Janković i pripadnici Policijske stanice „Zemun”.

Pozorišna predstava „Ko se lema, drugare nema” na inovativan način približila je temu nasilja stavljajući akcenat na drugarstvo, solidarnost i zajedništvo. Učenicima nižih razreda zemunskih osnovnih škola preneta je poruka da je tolerancija osnov zdravog i naprednog društva.

Posle svake održane predstave u holu škole ili u fiskulturnoj sali, učenicima su deljeni edukativni materijali i rasporedi časova koje su za njih pripremili Policijska stanica „Zemun” i Gradska opština Zemun. Prisutni policajci su bili spremni da daju odgovore na svako pitanje učenika u vezi ove teme.