četvrtak, 7. decembar 2017.

Grad obezbedio uniforme i obuću za sve gerontodomaćice

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević razgovarala je danas sa gerontodomaćicama, kojima su na inicijativu gradonačelnika obezbeđene radne uniforme i zimske, duboke cipele. Kako je precizirala, sredstva u iznosu od oko 3,1 milion dinara za tu namenu planirana su bila u ovogodišnjem budžetu. Pored toga, dodala je Nataša Stanisavljević, u toku su i sistematski pregledi za gerontodomaćice koje je grad organizovao. 

– Odgovorna socijalna politika s jedne strane podrazumeva kvalitet usluga za korisnike, ali i da se vodi računa o zaposlenima i pružanju adekvatnih uslova za njihov rad. U ovom trenutku Beograd finansira uslugu 650 gerontodomaćica, koje svakodnevno vode računa o dve i po hiljade najstarijih sugrađana – navela je za Beoinfo Nataša Stanisavljević.

Ona je dodala i da grad neprestano unapređuje ovaj servis.

– Najvredniji resurs socijalne zaštite jesu zaposleni. Zbog toga slušamo njihove potrebe i kada je god to moguće, izlazimo im u susret – istakla je Nataša Stanisavljević. 

Direktorka Gerontološkog centra Suzana Mišić naglasila je da gerontodomaćice rade težak, terenski posao zbog čega im je nova oprema od velikog značaja. Na sastanku je bilo reči i o problemima sa kojima se susreću jer je velika odgovornost brinuti o tuđem životu. Suzana Mišić izrazila je i zahvalnost gradskoj sekretarki za socijalnu zaštitu zbog pune podrške ovom servisu i izrazila uverenje da će i nadalje, kao i do sada, biti jedna od najznačajnijih službi, na usluzi najstarijim sugrađanima.