nedelja, 10. decembar 2017.

Proslava Dana Voždovca i slave opštine

Gradska opština Voždovac obeležiće Dane Voždovca i proslaviti slavu Svetog Andreja Prvozvanog od 11. do 13. decembra humanitarnom utakmicom i bogatim kulturno-umetničkim programom, saopštavaju iz ove opštine. 

Manifestacija će započeti u ponedeljak, 11. decembra, u 10 sati izložbom „Dela, a ne reči”, koju će u „Šumicama” otvoriti predsednik opštine Aleksandar Savić.

Istog dana u sportskoj sali u „Šumicama”, od 17.30 sati odigraće se Humanitarni košarkaški turnir Voždovac – Grad Beograd za decu bez roditeljskog staranja „Jovan Jovanović Zmaj”.

Odbornici Skupštine Opštine Voždovac odrekli su se svoje nadoknade za rad na svečanoj sednici i iznos od 275.000 dinara doniraće Domu „Jovan Jovanović Zmaj”.

U utorak, 12. decembra, program je posvećen najmlađim Voždovčanima za koje će, u „Šumicama”, od 10 do 12 časova biti priređen muzički šou. Za 14 sati zakazana je svečana sednica Skupštine Opštine Voždovac, kada će Povelja zaslužni građanin za dostignuće u oblasti sporta biti dodeljena Tanji Petrović. Od 17 časova je program za učenike osnovnih škola, a od 21 sat koncert starogradskih i domaćih hitova.

Proslava slave Opštine Voždovac – Sveti Andrej Prvozvani započeće u sredu, 13. decembra, svetom arhijerejskom liturgijom u Crkvi Preobraženja Gospodnjeg (Kruševačka bb) u 9 časova, nakon čega će u 10 časova krenuti litija do zgrade Gradske opštine Voždovac, gde će uz prisustvo gostiju biti prerezan slavski kolač.