nedelja, 10. decembar 2017.

Senior kartice i projekat „Da se radi i gradi po tvom” na Trgu otvorenog srca

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je Trg otvorenog srca na Trgu republike, gde je posetio gradski štand na kome se izdaju senior kartice i razgovarao sa sugrađanima o akciji „Da se radi i gradi po tvom”.

Mali je podsetio da je za pet nedelja trajanja akcije programu senior kartice pristupilo 130 kompanija, kao i da je podeljeno 130.000 kartica i to ocenio kao veliki uspeh.

– Odziv je sjajan i građani imaju veliku korist od senior kartice. Mogu da uštede u više kupovina i to je naš način da starijim sugrađanima kažemo jedno veliko hvala jer su oni napravili ovaj grad i ovo je projekat kojim svi možemo mnogo toga da promenimo. Tu je i projekat „Da se radi i gradi po tvom” kojim dajemo mogućnost našim sugrađanima da kandiduju projekte koje žele da urade u svom okruženju i da onda svi zajedno glasamo za najbolje. Grad Beograd je izdvojio 200 miliona dinara i svaka opština po još deset, znači nešto manje od 400 miliona za projekte koje građani žele da se sprovedu. Do sada su stigli predlozi za teretane na otvorenom, parkiće, uređenje fasada, parkove za kućne ljubimce, uređenje vodovoda i kanalizacije i drugi – istakao je gradonačelnik Beograda.

Siniša Mali je kazao da se neki od predloga odnose i na izgradnju metroa i podsetio da je u toku izrada prifizibiliti studije i da će 2020. godine Beograd krenuti u realizaciju tog projekta.

– Dobili smo takođe i predlog da se tramvajem povežu Novi Beograd i Banovo brdo, a mi smo već pre nekoliko dana objavili tender za izvođača radova i to bi trebalo da bude završeno za 18 meseci. Ovaj projekat prati jedna velika energija, naime čitavi se komšiluci udružuju i daju predloge. Naša namera i jeste da čujemo glas svakog građanina jer je Beograd naš grad i naš dom. Pre nekoliko godina nismo imali novca jer je grad bio u dugovima, ali sada možemo da se bavimo svim predlozima građana, svaki ćemo videti i zajedno ćemo menjati stvari. Iako Opština Stari grad ne učestvuje u ovom projektu, ja pozivam i sugrađane sa te opštine da dođu na Trg otvorenog srca, gde mogu da daju svoje predloge – kazao je Siniša Mali, pozvavši i sugrađane sa svih drugih beogradskih opština da daju svoje predloge kako bi Beograd bio što uređeniji i lepši grad.

Obilasku su prisustvovali i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, v.d sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš, kao i Đorđe Milutinović, direktor „Štark arene”, koja se takođe uključila u program senior kartice.