nedelja, 31. decembar 2017.

Vesić: Doček Nove godine jedan od najznačajnijih događaja za koji se posebno pripremamo

U Beogradu trenutno ima više od 130.000 turista, što je za grad veoma važno, a doček Nove godine je jedan od najznačajnijih događaja za koji se posebno pripremamo, rekao je gradski menadžer Goran Vesić za Studio B.

– Veliki broj turista je došao iz Turske, Bugarske, Grčke, Mađarske, Rusije, dolaze gosti i iz arapskih zemalja. Promenila se struktura gostiju koji dolaze u Beograd. Ranije su to bili gosti iz bivših jugoslovenskih zemalja, mada su oni i dalje zastupljeni. Beograd postaje turistički centar ovog dela Evrope i svi smo zadovoljni zbog toga – istakao je Vesić i dodao da Beograd od turizma godišnje zaradi gotovo 800 miliona evra.

Prema njegovim rečima, u Beogradu je sve spremno za doček, sve gradske službe će u toku novogodišnje noći funkcionisati, a u dežurstvima u komunalnim preduzećima će raditi gotovo 5.000 ljudi.

– Na jučerašnjem koncertu je bilo mnogo ljudi, a očekujemo isto i večeras. Ima događaja po čitavom gradu i nadam se da ćemo Novu godinu dočekati kako i dolikuje u dobrom raspoloženju i sa najboljim željama za sledeću godinu. Mi smo čitave godine dosta radili i ko nije bio poslednjih godinu dana u našem gradu može da vidi novu fontanu na Slaviji, park koji uređujemo u tom delu, ali i niz novih projekata koji se rade. Oni koji povremeno dolaze u Beograd kažu da se grad menja. U gradu trenutno imamo 1.200 aktivnih gradilišta, ove godine smo izdali građevinske dozvole za više od milion kvadratnih metara, što je ivesticija od preko milijardu evra – naveo je Vesić i dodao da u gradu treba i dalje da se rešavaju problemi, ali da je dobro što se krenulo u tom pravcu.

Dobro je da stranci o Beogradu pričaju kao o mestu gde može da se investira, mestu gde može lepo da se provede, gde može nešto lepo da se vidi, naglasio je gradski menadžer, i dodao da sada stranci koji posete prestonicu mogu da vide i Muzej savremene umetnosti, a sledeće godine ko bude došao moći će da vidi i Narodni muzej.

– Siguran sam da će neko nekada, kad bude pisao istoriju Beograda, ovu i naredne godine nazvati zlatnim dobom u razvoju Beograda, kao što su to bile godine između tridesetih i četrdesetih godina prošlog veka. Nadam se da će se i dalje ceniti rad i da ćemo nastaviti u tom pravcu – rekao je Vesić.

Gradski menadžer je sugrađanima poželeo sve najbolje u predstojećoj godini, mnogo sreće, zdravlja i uspeha. Gradu Beogradu je poželeo da nastavi da se razvija i da se zamajac u gradnji, razvoju, broju zaposlenih nastavi jer je trenutno oko 88.000 nezaposlenih, a pre tri i po godine ih je bilo 108.000.