ponedeljak, 1. januar 2018.

Podeljeno 2.000 paketića mališanima sa Savskog venca

Pred velikim brojem posetilaca danas u 11 časova otvorena je novogodišnja manifestacija „Park otvorenog srca” na platou ispred Muzeja Jugoslavije. Manifestaciju je otvorila predsednica gradske opštine Savski venac Irena Vujović, naglasivši da je ovo drugi put da opština organizuje ovakav događaj i podelu novogodišnjih paketića najmlađima. Ona je prisutnima poželela srećnu i uspešnu novu godinu i izrazila zadovoljstvo što ova manifestacija postaje tradicionalna.

–  Danas će oko 2.000 mališana sa Savskog venca dobiti novogodišnje paketiće koje je obezbedila opština. Briga o najmlađima je naš prioritet i trudimo se da tokom godine za decu sa Savskog venca obezbedimo što veći broj besplatnih sadržaja, a pobrinućemo se da ih u predstojećoj godini bude još više. Zahvaljujem roditeljima koji su nam tokom prethodne godine dostavljali predloge i inicijative, na osnovu kojih smo obnovili pet dečijih igrališta i izgradili dva nova, a u planu je izgradnja još tri nova igrališta u narednom periodu – rekla je Irena Vujović.

Ona je podsetila da su u svim osnovnim školama na teritoriji opštine obnovljeni toaleti, da je fiskulturna sala u OŠ „Vojvoda Radomir Putnik” potpuno rekonstruisana, kao i da je budžetom za 2018. godinu predviđeno duplo više sredstava za ulaganja u uređenje škola i vrtića nego u 2017. godini.

Program manifestacije „Park otvorenog srca” počeo je nastupom klovna Pere na bini, dok su se animatori družili u publici sa decom i poklanjali im balone. Najmlađi posetioci su imali priliku da pogledaju dečiju predstavu „Laza mamina maza”, a potom da se zabave uz mađioničara i Zeku animatora. Svoj nastup imala su i deca iz Predškolske ustanove „Savski venac”, a u muzičkom delu programa nastupile su sestre Gobović. Najmlađe je na manifestaciji zabavljao i Predrag Vuković – Peđolino, a na kraju glavnog dela programa upriličena je podela novogodišnjih paketića.

Pored bogatog kulturno-zabavnog programa za decu, u „Parku otvorenog srca”, u saradnji sa Turističkom organizacijom Savski venac organizovana je i promocija domaćih proizvoda, rukotvorina i starih zanata.