ponedeljak, 1. januar 2018.

Nikodijević: Beograđani danas pokazuju humanost i solidarnost

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević je u društvu ministra rudarstva i energetike Aleksandra Antića posetio manifestaciju „Ulica otvorenog srca” u Požeškoj ulici na Čukarici.

Događaju su prisustvovali član Gradskog veća Slobodan Šolević, kao i predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić. 

Nikodijević je prisutnim sugrađanima u Požeškoj ulici poželeo srećnu Novu godinu i poručio da je „Ulica otvorenog srca” sigurno jedna od najlepših manifestacija koje imamo u Beogradu, ali i podsetio da traje već 30 godina.

– Svake godine se sve više građana priključuje ovoj manifestaciji, što je veoma važno, jer danas bi trebalo da pokažemo humanost i solidarnost sa ljudima koji sinoć nisu slavili kao većina sugrađana. Drago mi je što su ljudi prihvatili ovu manifestaciju koja je postala jedan od simbola našeg grada – rekao je predsednik Skupštine grada.

On je izrazio mišljenje da je posle dočeka Nove godine najlepše biti na nekoj od lokacija u Beogradu gde se odražava manifestacija „Ulica otvorenog srca”.

– Sve ovo je krenulo od jedne ulice, a danas se održava na sedam opština. Verujem da ćemo u budućnosti govoriti o još većoj manifestaciji i drago mi je da posle proslave vidimo ovoliko nasmejanih ljudi, srećne dece i mnogo zabave. Verujem da će tako ostati i u godini pred nama – dodao je Nikodijević.

Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić istakao je da je ova manifestacija već decenijama jedan od najlepših simbola našeg grada.

– Taj simbol činimo mi, Beograđani, zajedno sa svim našim gostima, kada pruženih ruku i otvorenog srca pokazujemo čitavom svetu da je naš grad human i solidaran. Naše tradicionalno susretanje na ulicama Beograda 1. januara je jedinstven događaj, kojem nema ravnog u svetu.  Beograd je danas glavni grad ljubavi i dobre energije, Srbije i Balkana, a to je zato što imamo Beograđanke i Beograđane, zato što imamo jedni druge – poručio je Antić.

Predsednik opštine Čukarica rekao je da je program izuzetno bogat, naročito kada su najmlađi u pitanju.

– Čukaričani navikli da godinu započnu lepim druženjem u Požeškoj ulici. Prošla godina je za nas bila izuzetno uspešna i to je sigurno put kojim ćemo nastaviti da se krećemo od prvog radnog dana 2018. godine – poručio je Srđan Kolarić.