ponedeljak, 1. januar 2018.

Gradski menadžer podržao tradiciju humanosti

U Beogradu je danas održana humanitarna aukcija umetničkih predmeta glumaca Ateljea 212, a sva prikupljena sredstva biće namenjena kupovini opreme za intenzivnu negu novorođenčadi Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr Vukan Čupić”.

Aukcija je održana u „Srpskoj kafani”, a prisustvovali su predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević i gradski menadžer Goran Vesić, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar energetike Aleksandar Antić, kao i direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović.

Vesić je rekao da se već 49. godinu zaredom tradicionalno pravi ručak u „Srpskoj kafani”.

– Ovo je divna tradicija koja je počela 1969. godine, kada su glumci Ateljea 212 došli u „Srpsku kafanu” 1. januara i počeli da služe ručak i pozivaju prolaznike da uđu i to je postala tradicija. Nekoliko godina kasnije organizovana je „Ulica otvorenog srca” i ona je sada ne samo trandicionalna, jer kao što vidite nju poseti desetak hiljada ljudi sa decom, već mi danas na 12 beogradskih opština imamo ulice i parkove otvorenog srca, kako gde, tako da se ta tradicija proširila – naveo je Vesić.

On je rekao da je manifestacija „Ulica otvorenog srca” još jedna gradska turistička manifestacija, navodeći da je u Beograd došlo za Novu godinu skoro 130.000 turista i da će Beograd samo od novogodišnjih praznika zaraditi između 24 i 30 miliona evra.

– Na ovaj način pokazujemo da smo grad koji ima šta da ponudi i koji je okrenut turizmu – rekao je Vesić i dodao da je završena proslava Nove godine i da će tokom januara u glavnom gradu biti održano više manifestacija namenjenih deci.

U vezi sa tim, podsetio je da 4. januara na platou isped Hrama Svetog Save počinje manifestacija „Božićno seoce” koja će trajati tokom januara.

– Ove godine, za razliku od prethodne kada smo program završavali 1. januara, imaćemo do kraja januara program i on će isključivo biti namenjen deci, a ovo je uvod u taj program – istakao je Vesić.

Antić je zahvalio svim Beograđanima i gostima prestonice koji su posetili, kako je rekao, predvinu manifestaciju „Ulica otvorenog srca".

– Beograd je ponosan na „Ulicu otvorenog srca” koja daje poseban šarm i energiju gradu, koji pokazuje da je solidaran i human i ova današnja aukcija će, pre svega, biti jedan vid podrške onima kojima je pomoć potrebna – dodao je Antić.