sreda, 3. januar 2018.

Vesić: Beogradski džez festival zaradio 1,6 miliona dinara, nastavljamo da ulažemo u džez

Odbor Beogradskog džez festivala održao je sednicu kojoj je predsedavao predsednik Goran Vesić. Na sednici je usvojen završni izveštaj 32. Beogradskog džez festivala.

Predsednik Odbora Goran Vesić je konstatovao da je 32. Beogradski džez festival ponovo ostvario dobit od 1.610.248,51 dinar.  Prema njegovim rečima, prihodi festivala bili su 20.774.800 dinara, a rashodi 19.164.551 dinar. 

 – Ovo je treća godina kako Beogradski džez festival ostvaruje dobit i svake godine mi tu zaradu ulažemo u razvoj i popularizaciju džeza – rekao je Vesić.

On je dodao da se upravo u velikoj sali Doma omladine završava postavljanje novih stolica, koje su kupljene od zarade koja je ostvarena na 31. Beogradskom džez festivalu, kao i da je prošle godine kupljen saksofon džez sekciji Muzičke škole „Stanković”. 

– Na prošlogodišnjem 32. Beogradskom džez festivalu imali smo 26 učesnika, od kojih je domaćih učesnika, računajući i našu dijasporu, sedam. Organizovali smo deset pratećih sadržaja i četiri radionice. Naš festival je pratilo 14 stranih novinara, a ukupno 17.800 posetilaca bilo je prisutno na našim koncertima i drugim programima – rekao je Goran Vesić. 

On je istakao da je u glavnom programu bio 21 učesnik u okviru pet programskih večeri i deset programskih celina i da su se koncerti održavali u tri koncertna prostora. 

– Veoma smo zadovoljni kvalitetom programa koji nudi Beogradski džez festival. Kada sam pre četiri godine postao predsednik Odbora ovog festivala, imali smo četiri puta manji budžet i finansijske probleme. Danas je Beogradski džez festival stabilna manifestacija i naš zadatak je da se u narednom periodu izborimo za još bolje mesto među evropskim festivalima pošto smo već najbolji festival u regionu. Srećan sam zato što se džez ponovo vratio u Beograd na velika vrata, što naš grad zaslužuje jer se džez dvadesetih godina prošlog veka svirao u Beogradu samo godinu dana pošto je počeo da se svira u Parizu. Zahvalan sam svima koji godinu dana rade kako bi Beogradski džez festival bio uspešan, a posebno Domu omladine Beograda. Za nas su danas počele pripreme za 33. Beogradski džez festival – poručio je Goran Vesić.