sreda, 3. januar 2018.

Grad Beograd još jednom podržao mlade talente

Mladi umetnici, sportisti i naučnici još jednom su dobili podršku Grada Beograda, rekla je danas zamenica predsednika Skupštine Beograda Andrea Radulović. Ona je podsetila da je na nedavno završenom konkursu Fondacije za mlade talente stipendirano 49 mladih Beograđana.

– Ulaganje u talente je ulaganje u budućnost Beograda i Srbije. Oni predstavljaju naš narod u svetu i prenose poruku dostojnu divljenja. Kada pružate podršku mladom čoveku, on je motivisan da opravda poverenje i da bude još bolji. S druge strane, svako od nas je ponosan što je deo tima koji prepoznaje talente i daje im „vetar u leđa” – istakla je za Beoinfo Andrea Radulović.

Ona je dodala i da će Grad Beograd zajedno sa Fondacijom za mlade talente nastaviti da animira društveno odgovorne kompanije da se uključe u ovu podršku jer se „pravo bogatstvo društva oslikava najlepšim bojama upravo darivanjem”.     

– Mladi talenti su pokretačka snaga za sve nas i prava dragocenost našeg glavnog grada, zbog čega i ubuduće mogu da očekuju našu pomoć – poručila je Andrea Radulović.

Predsednik Upravnog odbora Fondacije za mlade talente Grada Beograda Srđan Ognjanović naveo je da je čitava ideja oko fondacije divna i da je Beograd sada dobio „drugu generaciju talentovanih Beograđana”, i to zahvaljujući fondaciji koja je 2017. godine pomogla 13 korisnika talentovanih u oblasti nauke, 16 u oblasti sporta i 20 u oblasti umetnosti. 

– Na početku karijere mladim ljudima je bezmalo uvek teško i zato im je podrška važna. Ipak, oni su ti koji pronose ime Beograda po svetu, što nam je svima veoma značajno. Naučni i umetnički razvoj svakog talentovanog deteta fondacija je podržala kupovinom opreme, stipendiranjem njihovog učešća na takmičenjima ili edukacijama u inostranstvu – rekao je Ognjanović.

Problemi u daljem napredovanju katkad su nepremostivi, ali ako priskoči društvo, tačnije u ovom slučaju Grad Beograd i veliki broj kompanija, onda se i problemi reše i snovi te dece ostvaruju, istakao je Ognjanović, navodeći da su nadareni pojedinci dobili sredstva iz fondacije kako bi nastavili da razvijaju svoj talenat. Oni su primer dobre politike Grada Beograda i Fondacije za mlade talente, kao i njene želje da se pomogne dalji razvoj talenta dece. Mladi su pokazali da je Beograd prestonica nadarene dece i mladih koji dobijaju podršku od svog grada.

Ognjanović je dodao i da je ovo sistemski pristup i svojevrstan povratak zadužbinarstvu u našem glavnom gradu.