sreda, 10. januar 2018.

Siniša Mali: Impresivan broj gradilišta u Surčinu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali posetio je opštinu Surčin i tom prilikom obišao radove na rekonstrukciji Doma kulture u Dobanovcima, kao i nekoliko lokacija na kojima je u toku asfaltiranje puteva i rekonstrukcija trotoara.

Mali je istakao da je impresioniran brojem gradilišta i projekata koji su aktuelni u ovom delu Beograda, i pohvalio predsednika opštine Stevana Šušu i njegove saradnike.

– Beograd je postao grad kranova, dizilaca, a Surčin je postala opština budućnosti u kojoj se na svakom ćošku radi i gradi. U Dobanovcima sam obišao Dom kulture, čija je rekonstrukcija u toku i biće završena u narednih nekoliko meseci. Dom kulture u Dobanovcima je oštećen u požaru pre nekoliko godina, a po završetku obnove ovo naselje će ponovo imati mesto okupljanja – rekao je Mali.

Gradonačelnik je rekao da je pri kraju i izrada projekta za novu fiskulturnu salu Osnovne škole „Stevan Sremac” u Dobanovcima.

– Tender za izvođača radova za novu fiskulturnu salu u školi u Bečmenu je već pokrenut, što znači da će 1.100 učenika ove dve škole po prvi put imati sale za fizičko. To je naš način da deci obezbedimo zdravo i lepo okruženje tokom pohađanja osnovne škole. Želimo da izađemo u susret brojnim željama stanovnika ove opštine kako bi kvalitet života ovde bio jednak u poređenju sa bilo kojom centralnom gradskom opštinom – istakao je Mali, koji je obišao i radove na asfaltiranju šest kilometara duge ulice koja prolazi kroz centar Dobanovaca.

Prema njegovim rečima, samo u Surčinu je u poslednje tri i po godine urađeno 40 kilometara nove kanalizacione mreže, 6,5 kilometara nove vodovodne mreže, 30 kilometara novog asfalta i 20 kilometara novih trotoara.

– U Vojvođanskoj ulici u centru Surčina rade se dva kilometra trotoara, biće izgrađena i nova parking mesta, dok se u Kosovskoj ulici gradi novi vrtić. Ne bi trebalo zaboraviti da se na teritoriji ove opštine gradi i most preko Save kod Ostružnice, što jasno ukazuje na činjenicu da su u toku infrastrukturni radovi koji će umnogome poboljšati kvalitet života građana. Trudimo se da novac koji smo uštedeli nakon vraćanja dugova nasleđenih od prošle gradske vlasti investiramo u razvoj grada i na taj način ga vratimo građanima – naglasio je gradonačelnik.

Mali je istakao da su putevi u Dobanovcima u mnogo boljem stanju nego pre nekoliko meseci.

– U razgovoru sa građanima saznao sam da stalno traže nešto više od opštinskog rukovodstva i to je praksa sa kojom bi trebalo nastaviti. Nastavićemo da podržavamo projekte koji su važni za stanovnike ove opštine, a ne bi trebalo zaboraviti ni izgradnju nacionalnog fudbalskog stadiona, koji gradimo zajedno sa Vladom Republike Srbije – zaključio je Mali.

Predsednik opštine Stevan Šuša rekao je da je Opština Surčin najmlađa beogradska opština, ali i najperspektivnija.

– Politika Grada Beograda, koja sve opštine ravnomerno razvija, najbolje je uočljiva u Surčinu. Trenutno radimo na tri doma kulture – u Bečmenu, Dobanovcima i Surčinu. Trenutno je u toku postupak priključenja oko 600 domaćinstava na kanalizaciju, a sve bi to praktično bilo nemoguće da nemamo podršku grada i gradonačelnika – rekao je Šuša.

Događaju je prisustvovao i direktor JKP „Beograd-put” Ivan Tejić, kao i direktor JP „Putevi Beograda” Slaviša Živković.