sreda, 10. januar 2018.

Vesić: Uređenjem igrališta povećavamo kvalitet života naših sugrađana

Gradski menadžer Goran Vesić, predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić i direktor JKP „Zelenilo – Beograd” Slobodan Stanojević obišli su danas rekonstruisano dečje igralište u Petefijevoj ulici u naselju Cerak. 

Vesić je istakao da je novo igralište, u koje je uloženo 6,2 miliona dinara, urađeno prema svim bezbednosnim standardima. 

– Politika grada je da se na ovaj način uređuju sva dečja igrališta između stambenih zgrada i blokovskih naselja. Na taj način prevashodno povećavamo bezbednost dece, a ujedno i kvalitet života svih građana, nevezano da li žive u centru ili nekom prigradskom naselju – ukazao je Goran Vesić.   

On je podsetio da je Grad Beograd od 1. januara 2014. godine uredio 77 sličnih igrališta širom prestonice, takođe 29 teretana na otvorenom, 35 sportskih terena, pet parkova za pse, kao i 25 skverova i platoa.  

Posebno je istakao da je u proteklom periodu urađena kompletna sanacija Pionirskog, Devojačkog i parka Đure Strugara, kao i da se trenutno izvode opsežni radovi na rekonstrukciji Zemunskog i parka Ušće.

– Ova gradska vlast na ovaj način pokazuje odgovornost prema građanima i želju da uredi svoj grad – istakao je Vesić, koji je ovom prilikom i razgovovarao sa građanima Ceraka. 

– Slušamo građane i pokušavamo da rešimo i druge probleme s kojima se suočavaju u krajevima gde žive. Ne možemo sve probleme da rešimo, ali je bitno da na terenu vidimo sa čime se građani suočavaju – zaključio je Vesić i dodao da ova gradska vlast potvrđuje delima da na isti način tretira prigradske i centralne gradske zone. 

Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić istakao je da je renovirano dečje igralište na Ceraku rezultat dobre saradnje opštine, Grada Beograda, JKP „Zelenilo – Beograd” i sugrađana, na čiju je inicijativu i uređeno igralište.  

– Ovo je 26. dečje igralište koje je uređeno u poslednje vreme na opštini Čukarica. Slična igrališta sa bezbedonosnom podlogom postavljena su u Velikoj Moštanici, Umci, Ostružnici i drugim delovima Čukarice – ukazao je Kolarić. 

On je najavio plan da se sva igrališta na toj opštini povežu video-nadzorom sa stanicom policije i da se na taj način poveća bezbednost dece i građana.