četvrtak, 11. januar 2018.

Podela vaučera za besplatnu školu plivanja

Grad Beograd i u ovoj školskoj godini nastavlja sa realizacijom besplatnih  projekata u oblasti sporta od 1. do 28. februara za učenike osnovnih i srednjih škola.

Sekretarijat za sport i omladinu će od 15. januara do 2. februara deliti vaučere sa kojim se ostvaruje pravo na besplatnu školu plivanja. Podela vaučera biće u prostorijama ovog sekretarijata, Kraljice Marije 1, svakog radnog dana od 9 do 15 časova. 

Svi zainteresovani beogradski učenici od 7 do 18 godina moći će u zimskim danima svoje slobodno vreme da provedu u sportskim centrima, gde im se pruža mogućnost da nauče da klizaju ili plivaju, a onima koji su već savladali te veštine da uživaju u ovim sportovima. Takođe, zainteresovani učenici moći će da učestvuju u zimskim kampovima sa raznovrsnim sportsko-rekreativnim programima i kreativnim radionicama. 

Cilj besplatnih programa je da se svoj deci bez obzira na materijalni status omogući bavljenje sportom, sticanje zdravih životnih navika i promena sedalačkog načina života. Želimo da deca aktivno provode slobodno vreme u društvu vršnjaka i savladaju nove veštine, saošteno je iz Sekretarijata za sport i omladinu.

Sportsko-rekreativni programi biće realizovani u sportskim centrima u Beogradu i u Zavodu za sport i medicinu sporta RS. Obuku plivanja i usavršavanje tehnika plivanja organizovaće 13 sportskih  klubova. 

Za sve sportske programe preporuka je da se zainteresovani učenici prijave organizatoru pre početka programa jer je broj mesta ograničen. Takođe, učenici koji koriste sportske objekte u obavezi su da imaju neophodnu sportsku opremu. 

Najvažnije informacije o programima uključujući i podatake o vremenu i mestu održavanja programa, kao i kontakt telefone organizatora programa mogu se pronaći ovde. Preporuka je da se korisnici programa upute na ovaj sajt jer tako najbrže mogu doći do informacija koje su im neophodne.

Pozivamo sve zainteresovane roditelje da posete sekretarijat i preuzmu vaučer za svoju decu. Po preuzimanju vaučera dužni su da se pre početka programa prijave klubu koji će ih evidentirati, rasporediti u odgovarajuću grupu i tako će dobiti za školu plivanja, saopštavaju iz Sekretarija za sport i omladinu.