petak, 12. januar 2018.

Siniša Mali: Još 99 dana do Beogradskog maratona

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da se pripreme za 31. Beogradski maraton odvijaju po planu i da su ušle u završnu fazu – poslednjih 99 dana do održavanja ovog događaja od posebnog značaja za Grad Beograd. 

Prema njegovim rečima, Grad Beograd će tradicionalno, učešćem svojih sekretarijata, preduzeća i službi, podržati ovaj najznačajniji i najmasovniji sportski događaj u našem gradu kako bi protekao u odličnoj organizaciji i kako bi, kao i uvek do sada, bio u prilici da ostvari sve svoje zacrtane ciljeve. Posebno kada su u pitanju masovnost u svim trkama, sprovođenje humanitarnih kampanja, promocija Beograda i Srbije, pristupačnost događaja što većem broju naših građana. 

– Posebnu dimenziju ovogodišnjem Beogradskom maratonu daće projekat „Jedan pojas, jedan put, Peking i Beogradski maraton” – One Belt, One Road, Beijing and Belgrade marathon – kao prvi ovakav događaj u svetu. Ovaj projekat podrazumeva široke oblike saradnje sa Kinom u oblastima promocije Beograda i Srbije u Kini i Kine u Srbiji, dovođenja većeg broja učesnika i gostiju iz Kine na tradicionalni Beogradski maraton, kao i međusobne razmene znanja i iskustava. Već ove godine očekujemo značajne rezultate u svim pomenutim oblastima i uskoro ćemo javnost informisati detaljnije o tome – naglasio je Siniša Mali. 

On je dodao da ogromno interesovanje domaćih i posebno stranih učesnika garantuje još jednu rekordnu godinu, ne samo po broju samoplatežnih trkača već i po broju zemalja iz kojih oni dolaze.  

– Već sada je za ovaj vremenski period prijavljeno rekordnih 3.300 učesnika iz takođe rekordnog broja od 50 zemalja sveta. Očigledno je da Beogradski maraton postaje sve zanimljiviji i privlačniji milionskoj trkačkoj populaciji iz celog sveta. Naravno, to će se značajno odraziti i na turističku potrošnju u Beogradu i Srbiji, što je jedan od ciljeva koje, takođe, želimo da ostvarimo – zaključio je Mali.