utorak, 6. februar 2018.

Saradnjom države, grada i opština do boljih škola

Saradnjom države, grada i opština, sve škole u Beogradu će jedna po jedna biti obnovljene ili dodatno opremljene u zavisnosti od potreba, izjavio je danas gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

On je sa predsednikom opštine Rakovica Vladanom Kocićem prisustvovao prezentaciji projekta rekonstrukcije Osnovne škole „Branko Ćopić” u Rakovici, koju će finansirati Kancelarija za javna ulaganja, dok je opština finansirala izradu projekta.

– Opština Rakovica je dobar primer saradnje svih nivoa vlasti. Danas smo ovde videli projekat za školu „Branko Ćopić”, a ove godine rekonstruisaće se i škola „Vladimir Rolović” – rekao je Gak.

Time će se, kako je istakao, nastaviti investicioni talas obnove škola koji je započet prošle godine velikim rekonstrukcijama izgorelih škola u Grockoj.

– Za ovu godinu u budžetu sekretarijata imamo skoro 890 miliona dinara za investicije u škole – poručio je Gak.

Odgovarajući na pitanja prisutnih roditelja čija deca idu u ovu školu, on je zahvalio na podršci i razumevanju.

Vladan Kocić je istakao da će radovi na školi koja ima oko 8.000 kvadratnih metara početi na leto i da će uključiti rekonstrulciju krova, fasade, stolarije, elektroinstalacija, čime će se, kako je istakao, praktično dobiti nova škola za oko 1.500 đaka.

– Ovo je značajna investicija za našu opštinu – zaključio je Kocić.