sreda, 7. februar 2018.

Promocija Beograda u Izraelu

Turistička organizacija Beograda predstavlja na Sajmu turizma IMTM u Tel Avivu turističku ponudu naše prestonice za tržište Izraela, koje je naše najveće i najznačajnije rastuće turističko tržište, sa procentom rasta broja gostiju od 204 odsto u 2017. godini. 

Prvog dana sajma, štand Beograda i Srbije posetio je Milutin Stanojević, ambasador Republike Srbije u Izraelu, sa saradnicima. Tokom obilaska sajma Yariv Levin, ministar turizma Izraela, posetio je štand Srbije, gde se susreo sa Marijom Labović, direktorkom TOS-a. Na štandu je bio prisutan i Miroslav Knežević, državni sekretar za turizam Ministarstva turizma, trgovine i telekomunikacija.  

Na poslovnim sastancima, turističke agencije, turoperatori i novinari iz Izraela pokazali su veliko interesovanje za Beograd i Srbiju.

Predstavljene su mogućnosti za putovanja, siti brejk sadržaji, aktivni odmor, gastronomija, kao i specijalizovane turističke ture i programi za goste iz Izraela. 

Turisti iz Izraela su u 2017. godini dospeli na listu TOP 10 gostiju u Beogradu, odnosno na osmom mestu po brojnosti i drugom po ostvarenim noćenjima. Procenat rasta broja izraelskih turista u prošloj godini je 204 odsto, a ostvarenih noćenja u beogradskim smeštajnim kapacitetima 233 odsto, sa daljom tendencijom rasta.