četvrtak, 8. februar 2018.

Nova potvrda dobrih rezultata JKP „Gradske pijace”

Javno komunalno preduzeće „Gradske pijace” postiglo je odličan rezultat iako su značajna finansijska sredstva usmerena na projekat izgradnje pijace „Palilula”.

Tokom prošle nedelje usvojen je Izveštaj o realizaciji godišnjeg programa poslovanja u četvrtom kvartalu 2017. godine. Za „Gradske pijace” 2017. godina predstavlja još jednu godinu dobrih poslovnih rezultata, pošto je ostvarena dobit za 43% veća od plana za celu godinu i iznosi gotovo 200 miliona dinara. 

Uprkos početku izgradnje pijace „Palilula”, sredstva uložena u gradnju najmodernije pijace na Balkanu biće višestruko vraćena, što najbolje pokazuje primer poslednje licitacije na pijaci „Kalenić”, kada je samo jedan novoizgrađen lokal izlicitiran za 15 miliona dinara. 

„Gradske pijace” su u 2017. godini uložile novčana sredstva u sanaciju dotrajalih lokala i izgradnju novih na pijacama „Kalenić” i „Smederevski đeram”, sanaciju i asfaltiranje pijačnih platoa pijaca „Banovo brdo”, „Karaburma”, „Železnik”, „Senjak”, delova platoa pijaca „Zvezdara”, „Skadarlija”, „Kalenić”, „Merkator”, „Banjica”, „Vidikovac”, „Gornja varoš”, kao i završetak popločavanja pijace „Zemun”, ulaganja u nabavku novih i reparaciju postojećih tezgi, boksova i rashladnih vitrina.

Racionalna politika poslovanja dovela je do toga da su ukupni prihodi veći od planiranih, dok su ukupni rashodi nastavili da prate trend opadanja iz prethodnih godina, te su za pet odsto manji od predviđenih u planu poslovanja.