četvrtak, 8. februar 2018.

Vesić: Svih šest traka na Brankovom mostu prohodno od sutra od 18 sati

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da će posljednja saobraćajna traka na Brankovom mostu koja je bila zatvorena za saobraćaj zbog rekonstrukcije biti prohodna za saobraćaj od sutra, 9. februara, od 18 sati.

–Svih šest saobraćajnih traka na Brankovom mostu biće prohodne za saobraćaj od sutra od 18 sati i to tri dana pre roka kako smo obećali da ćemo to da uradimo – rekao je Vesić i zahvalio se kompaniji Mostogradnja na dobrom radu i brzini, koja rekonstruiše Brankov most. 

On je podsetio da je građanima obećao još u decembru prošle godine da će sve saobraćajne trake na Brankovom mostu biti prohodne od 12. februara.

Vesić je dodao da je neophodno tokom noći i sutrašnjeg dana zameniti asfalt i postaviti saobraćajnu signalizaciju kako bi žuta traka iz pravca Novog Beograda koja je sada zatvorena mogla nesmetano da se koristi.

Kompanija Mostogradnja, precizirao je Vesić, završava radove na gornjoj strani mosta večeras u 21 sat, a od 22 sata radove na pripremi trake za saobraćaj počinje da izvodi JP Putevi Beograd, i dodao da radovi na pripremi podrazumevaju habanje postojećeg asfalta koji je oštećen, postavljanje novog sloja asfalta i iscrtavanje horizontalne saobraćajna signalizacije. 

– Ovi radovi biće završeni sutra, u petak, 9. februara u 18 sati i od tada svih šest saobraćajnih traka na Brankovom mostu biće prohodne za saobraćaj. Kako bi JP Putevi Beograd nesmetano obavili radove večeras od 22  pa sve do sutra u 18 časova, na Brankovom mostu za saobraćaj će biti otvoreno četiri od šest saobraćajnih traka. Osim žute trake u smeru od Novog Beograda ka centru grada, koja je zbog radova na rekonstrukciji pešačke staze zatvorena sada će radnici zaposeti i srednju traku u istom smeru kako bi izvršili asfaltiranje. Ovih 20 sati, od 22 sata večeras do 18 časova sutra, vozilima će biti na raspolaganju četiri saobraćajne trake i to tri iz pravca od starog dela grada prema Novom Beogradu i jedna, krajnja leva traka iz pravca od Novog Beograda ka starom delu grada – poručio je gradski menadžer i dodao da će se vozila javnog prevoza u smeru ka gradu kretati saobraćajnom trakom koja se u redovnom režimu koristi kao krajnja leva traka za smer ka gradu, dok će se u suprotnom smeru, ka Novom Beogradu, kretati žutom saobraćajnom trakom.

Vesić se zahvalio građanima na strpljenju koje su pokazali proteklih šest meseci dok je trajala rekonstrukcija Brankovog mosta i rekao da sada kada se popravka bliži kraju i kada je zamenjeno skoro 40 tona čelika može građanima da kaže da je deo mosta zbog oštećenja bio nebezbedan za korišćenje i da je morao hitno da bude popravljen. 

–Most je sada rekonstruisan i bezbedan a završni radovi na donjem delu mosta sa reke potrajaće još neko vreme ali je najvažnije da će saobraćaj od sutra neometano da funkcioniše – poručio je gradski menadžer.