petak, 9. februar 2018.

Zabranjen ulaz motornim vozilima na groblja na Zadušnice

JKP „Pogrebne usluge” apeluju na građane da na Zadušnice, 10. februara, za odlazak na groblje, umesto svojih automobila, koriste gradski prevoz, jer na svim grobljima sutra neće biti dozvoljen ulazak automobila od 7 do 15 časova. Kapije za ulaz motornih vozila biće otvorene od 15 do 18 časova. 

Na Novom, Zemunskom i Topčiderskom groblju na snazi je potpuna zabrana ulaska za automobile na Zadušnice, 10. februara. Narednog dana, u nedelju, 11. februara, biće otvorene kapije za ulaz motornih vozila od 7 do 18 časova, osim na Novom, Zemunskom i Topčiderskom groblju.

Za posetioce koji se teže kreću i starije sugrađane, na najvećim gradskim grobljima: Lešću, Orlovači i Novoj Bežaniji obezbeđena su tri komforna minibus vozila sa klimatizacijom, koja će ih besplatno prevoziti. Organizovani prevoz će saobraćati u određenim intervalima od 7 do 17 časova, od ulazne kapije do najudaljenijih parcela. Osim specijalnih minibus vozila, na Zadušnice će posetiocima biti na usluzi i službeni automobili preduzeća, sa karakterističnom bordo bojom i logotipom JKP „Pogrebne usluge”.

Iz „Pogrebnih usluga” apeluju na posetioce da prilikom posete grobnim mestima budu oprezni i da se ne naslanjaju na spomenike, jer su stručne ekipe preduzeća tokom redovne kontrole utvrdile da ima dosta spomenika koji su nestručno podignuti, dotrajali i nestabilni, pa u slučaju naslanjanja i mehaničkog pritiska može da dođe do njihovog pada i povređivanja prisutnih lica. Posebno skreću pažnju roditeljima sa malom decom da vode računa o njihovom kretanju i da se ne odvajaju prilikom posete groblju. Ukoliko uoče opasnost od pada spomenika, treba da o tome obaveste Upravu groblja.