petak, 9. februar 2018.

Akcija čišćenja Zvezdarske šume

Sekretar za upravu Milan Brkljač i zamenik predsednika opštine Zvezdara Predrag Veinović učestvovali su u današnjoj akciji čišćenja Zevzdarske šume i tom prilikom posadili i pet tuja u dvorištu PU „Zvezdani gaj”.

Brkljač je izrazio zadovoljstvo što se veliki broj građana Zvezdare odazvao ovoj akciji.

– Govorimo o aktivizmu i društvenoj odgovornosti naših građana. U interesu Grada Beograda je da ovakih akcija bude što više i nadam se da će ih i biti ne samo na teritoriji opštine Zvezdara već i u drugim gradskim opštinama – istakao je Brkljač.

Veinović je rekao da je park šuma Zvezdara velika prednost tog dela grada koju pravi Zvezdarci vole i brinu o njoj.

– Na ovaj način na mlađe prenosimo osećaj odgovornosti za životnu sredinu. Mi smo pre sedam godina, na nivou Opštine Zvezdara, doneli petogodišnji plan gde smo Zvezdaru proglasili zelenom, ekološkom opštinom. Na tome ćemo istrajati i nadam se da će Zvezdara biti još zelenija i zdravija pluća Beograda – naglasio je Veinović.

Akciju su organizovali Sekretarijat za zaštitu životne sredine i Opština Zvezdara radi promocije zaštićenih prirodnih dobara u Beogradu i podizanja odgovornosti pojedinaca u odnosu prema životnoj sredini.

Odlukom Skupštine Grada Beograda, 2013. godine Zvezdarska šuma, koja zauzima površinu od 80 hektara, je zaštićeno prirodno dobro.
Događaju je prisustvovala i Vesna Šabanović, rukovodilac Sektora za strateško planiranje i upravljanje resursima u Sekretarijatu za zaštitu životne sredine.