petak, 9. februar 2018.

Obnovljen još jedan urbani džep na Savskom vencu

Na inicijativu građana obnovljen je još jedan urbani džep na Savskom vencu. Rekonstruisani park na uglu ulica Alekse Bačvanskog i Mladena Stojanovića na Dedinju obišla je danas predsednica opštine Savski venac Irena Vujović.

Ona je istakla da je sanacija ovog prostora primer kako inicijative građana uz podršku opštine mogu da se ostvare.

– Ovaj park je bio u jako lošem stanju jer se tu donedavno nalazila oronula drvena konstrukcija, koja je bila nebezbedna za građane – rekla je Vujovićeva, naglasivši da je inicijativu za uređenje ove javne površine pokrenulo nekoliko stotina građana.

Dodajući da je u fokusu uređenje parkova, urbanih džepova, igrališta i sportskih terena na celoj teritoriji Savskog venca, ona je podsetila da je tokom prošle godine na Savskom vencu obnovljeno pet dečijih igrališta i da su izgrađena dva nova.

– Trudićemo se da svaki kvart dobije po jedno novo igralište, gde će deca i mladi imati prostor za igru i rekreaciju, a stariji sugrađani mesto za odmor i druženje. S tim u vezi, nova igrališta i sportske terene će uskoro dobiti građani u Ulici Slavka Ćuruvije, gde su radovi u toku, a za nekoliko dana kreće i uređenje sportskog terena u Sitničkoj ulici – rekla je Irena Vujović, posebno ističući da su građani najveći inicijatori svega što se radi na Savskom vencu.

Na mestu zapuštenog prostora na Dedinju nikao je moderan kutak koji će služiti građanima da kvalitetno provedu svoje slobodno vreme na otvorenom. Uklonjena je oronula drvena konstrukcija, a postavljene su staze od behaton ploča, betonski stolovi za šah, klupe za sedenje, česma, sistem za navodnjavanje travnatih površina i izvedeni su zemljani radovi.