utorak, 13. februar 2018.

Predsednik opštine Zemun posetio Gerontološki centar Beograd

Povodom manifestacije „Dani čovekoljublja”, koju organizuje Gerontološki centar – Dom „Bežanijska kosa”, predsednik gradske opštine Zemun Dejan Matić posetio je ovu istituciju i tom prilikom starijim sugrađanima uručio televizor i prisustvovao koncertu Kulturno-umetničkog društva „Branko Radičević”.

– Ovde smo sa vama zato što želimo da vam iskažemo duboko poštovanje za godine uloženog rada i truda u stvaranju našeg društva i Srbije. Na mnoge načine se trudimo da vam se odužimo, poštujući vaše potrebe.  Za sve starije sugrađane na teritoriji Zemuna, pokrenuli smo mnogobrojne besplatne programe, poput izleta, rekreativnih programa, savetovališta, radionica i besplatnih karata za pozorišne predstave – rekao je Dejan Matić, uz napomenu da i Batajnica dobija klub za starije, kao i da će Zemun dobiti drugi klub. 

Direktorka Gerontološkog centra Beograd Suzana Mišić i korisnici Doma zahvalili su Gradskoj opštini Zemun i KUD „Branko Radičević” na dugogodišnjoj saradnji. 

Ovo je bila i prilika da predsednik gradske opštine Zemun sazna nešto više i o aktuelnim problemima korisnika doma, poput nedostatka klupa na obližnjem autobuskom stajalištu. Predsednik Matić je obećao starijim sugrađanima da će u najskorije vreme taj problem biti rešen.

Penzioneri nisu krili zadovoljstvo što su u prilici da učestvuju u programima koje organizuje Gradska opština Zemun, kao i da imaju česte susrete sa prvim čovekom opštine.