sreda, 14. februar 2018.

Građevinski radovi na beogradskim pijacama i preko zime

Obim građevinskih radova koji se izvode na prestoničkim pijacama ne jenjava ni tokom zime, a trenutno se obavljaju na sedam pijaca, saopšteno je danas iz JKP „Gradske pijace”.

Pijace koje se uređuju nalaze se na centralno-gradskom području i u prigradskim naseljima, čime se pokazuje da su sve pijace u sastavu preduzeća podjednako važne, navodi se u saopštenju.

Na području pijace „Palilula” u toku je izgradnja najmodernije pijace u jugoistočnoj Evropi, na pijaci „Smederevski đeram” sprovodi se asfaltiranje pijace i postavljanje nove i moderne led rasvete, dok se na pijaci „Zvezdara” postavlja montažno-demontažna oprema za zaštitu robe, zakupaca i posetilaca pijace od sunca i atmosferskih padavina.

Na pijaci TC „Novi Beograd” (popularno Stari Merkator) u toku je dopremanje novih, funkcionalnih bokseva za prodaju robe široke potrošnje na asfaltiranom delu pijace, dok se na pijacama „Senjak”, „Dušanovac” i „Zemun” pokrivaju proredi radi zaštite od sunca i atmosferskih padavina, zakupaca, kupaca i robe koja se izlaže na tezgama.

Prošlu godinu obeležili su radovi na poboljšanju uslova trgovine u preko 20 pijaca koji su finansirani isključivo iz sredstava preduzeća.

I pored toga, „Gradske pijace” ostvarile su dobit koja je za čak 43 posto veća od plana za celu 2017. godinu i iznosi 198 miliona dinara, navodi se u saopštenju ovog gradskog preduzeća.