sreda, 14. februar 2018.

Mali: Glasanje za gradske projekte na aplikaciji „Beograđani” još 10 dana

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali istakao je da glasanje za projekat „Da se radi i gradi po tvom” prolazi u skladu sa očekivanjima, kao i da je taj projekat generalno doživeo potpuni uspeh. 

Mali je rekao da je do sada pristiglo oko 3.000 glasova Beograđana, ali je još jednom pozvao sugrađane da preko aplikacije „Beograđani” glasaju za projekte i tako direktno odlučuju o važnim pitanjima za grad. 

– Veoma sam zadovoljan tokom glasanja za projekat „Da se radi i gradi po tvom”. Projekat „Da se radi i gradi po tvom” doživeo je potpuni uspeh, jer građani Beograda po prvi put direktno participiraju u odlučivanju o realizaciji projekata na teritoriji njihove opštine, ali i na nivou grada – rekao je Mali.

On je precizirao da je Grad Beograd izdvojio 200 miliona dinara za ovaj projekat, dok će svaka opština obezbediti po dodatnih 10 miliona. 

– Mislim da u ovom trenutku po broju glasova vode domovi zdravlja i ambulante, kao i kanalizacija na levoj obali Dunava. Pozivam Beograđane da daju svoj glas projektima koji bi im najviše bili od koristi. Glasanje traje još desetak dana, posle kojeg ćemo „podvući crtu” i zajedno sa građanima i predsednicima opština izabrati pobedničke projekte i krenuti sa realizacijom – dodao je Mali.