sreda, 14. februar 2018.

Još dva dana za predaju izbornih lista

Predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić najavio je danas da rok za predaju izbornih lista za izbor odbornika Skupštine Grada Beograda ističe 16. februara u 24 časa. On je, gostujući na Studiju B, precizirao da je do sada proglašeno šesnaest lista.

– Uslov za glasanje nije poziv i obaveštenje o glasanju, o čemu će prema rešenju GIK-a voditi računa JP „Pošta Srbije”, već posedovanje važeće lične karte, odnosno važeće putne isprave. Oni građani koji nemaju važeću ličnu kartu, a podneli su zahtev za novu, moći će da glasaju ukoliko su upisani u izvod iz jedinstvenog biračkog spiska – istakao je Lukić, pozivajući građane da iskoriste svoje pravo 4. marta, od 7 do 20 časova. 

On je napomenuo i da predstoji utvrđivanje konačnog broja birača u Beogradu, biračkih odbora u stalnom i proširenom sastavu, te da se pripremi kompletna organizacija za dan izbora i dostave kompletni materijali, nakon čega se otvaraju i zatvaraju biračka mesta i na kraju utvrđuju i proglašavaju rezultati izbora. Lukić je naglasio i da birački odbori sprovode izbore na biračkom mestu, te da birači imaju mogućnost da kontaktiraju koordinatore u slučaju da primete da nešto nije u redu. 

Gradska izborna komisija će prve rezultate izbora objavljivati tek kada bude imala verifikovane podatke dobijene iz zapisnika o radu biračkih odbora, pojasnio je Lukić.