sreda, 14. februar 2018.

Barajevo bez liste čekanja za vrtiće

Barajevo je jedna od beogradskih opština bez liste čekanja za vrtiće, a u planu je i izgradnja nove osnovne škole, izjavio je danas gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak nakon prijema građana u Barajevu.

On je rekao da će ove godine biti završen projekat za izgradnju Osnovne škole „Pavle Popović” u Vraniću, gde sada postoji samo izdvojeno odeljenje i potreba za školom jer ima 300 dece.

– Sa ovolikim brojem dece to je opravdana i potrebna investicija. Ovom delu Beograda je potrebna nova škola sa svim uslovima za decu – rekao je Gak.
Gak je objasnio da je u planu adaptacija prostorija izdvojenog odeljenja u vrtić, koji sada koristi prostorije ambulante, čime će biti rešene tri važne ustanove za građane.

Prošle godine sredstvima Jedinice za upravljanje projektima na dve škole u Barajevu sanirana je fasada i zamenjena stolarija, što je bila investicija od oko 8,5 miliona dinara. Opština Barajevo ima šest vrtića u kojima boravi više od 630 dece i tri škole koje, zajedno sa izdvojenim odeljenjima, pohađa više od 2.500 dece.