petak, 23. februar 2018.

Akcija „Đaci vas mole, usporite pored škole” u Obrenovcu

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i gradski menadžer Goran Vesić prisustvovali su danas svečanoj predstavi u SKC „Obrenovac” kojom je JKP „Parking servis” obeležilo početak drugog dela 11. ciklusa akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole”. 

Kroz interaktivnu predstavu 500 đaka prvaka imalo je priliku da nauči osnovna pravila o bezbednom ponašanju u saobraćaju. Nakon predstave, najmlađe su poklonima obradovali predstavnici „Parking servisa”, koji su zajedno sa gostima deci delili fluorescentne prsluke i brošuru o pravilima ponašanja u saobraćaju, dok su škole dobile komplete lopti za fudbal, košarku i odbojku. 

Nebojša Stefanović je naglasio da ga raduju ovakvi projekti koje zajedno realizuje Grad Beograd, JKP „Parking servis” i Ministarstvo unutrašnjih poslova. 

– Ministarstvo unutrašnjih poslova je iniciralo nastavak projekta bezbednosti dece u školama kroz nastavu koju sprovodimo. Pored četvrtaka i šestaka, od naredne godine, zahvaljujući našoj inicijativi i dogovoru sa Ministarstvom prosvete, đaci prvaci će imati ovu nastavu. Svako dete će naučiti kako da se ponaša u saobraćaju, kako da se zaštiti od nasilja na internetu, da zna koje posledice donosi droga i sve ono što može da ga zatekne na putu od kuće do škole – rekao je Stefanović i zahvalio svima koji su ovu aktivnost podržali.  

Goran Vesić je podsetio da je skoro 160 hiljada dece prošlo kroz ovu akciju i dodao da značajnu podršku njihovoj akciji daje Ministarstvo unutrašnjih poslova i Saobraćajna policija.

– Sa MUP-om radimo i na nizu drugih projekata, kao što je video-nadzor u školama u cilju povećanja bezbednosti učenika. JKP „Parking servis” je dao dodatni doprinos tome, tako što je u zoni više od 20 škola odredio po jedno đačko parking mesto od koga sav prihod ide za potrebe te škole – rekao je Vesić. 

Edukativnom predavanju prisustvovali su i direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković, a predstavu je ulepšao Hor „Čarolija”.