sreda, 7. mart 2018.

Sportsko druženje na sutrašnji praznik

Tradicionalno, već osmi put na Zvezdari, u prostorima Sportskog centra „Olimp”, Vjekoslava Kovača 11, obeležava se međunarodni Dan žena, 8. mart u znaku sportskih takmičenja i druženja kojim sugrađani sa invaliditetom kroz radost i lepotu igre upućuju poruku pažnje, solidarnosti i ljubavi. Priredba počinje u 10 sati, a okupiće oko 120 učesnika sa prostora čitavog grada. 

Članice i članovi brojnih sportskih udruženja i klubova, učenici i studenti, korisnici usluga u ustanovama dečje, socijalne i zdravstvene zaštite, kao i organizacija koje okupljaju osobe sa invaliditetom, moći će da se upoznaju, ali i oprobaju u nizu sportskih sadržaja i disciplina koji se nude i na raspolaganju su tokom godine: poligon, stoni tenis, boćanje, pikado, pločice, tekvondo, karate, a po prvi put susrešće se i sa kod nas još uvek nedovoljno razvijenom, ali sve popularnijom, disciplinom karlinga.

Organizatori ove manifestacije, koja s pravom stiče sve veći ugled, a koji su za sve pripadnice nežnijeg pola obezbedile prigodne poklone, su Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda i Društvo za sport i rekreaciju invalida opštine Zvezdara, a njeno održavanje podržao je i omogućio Grad Beograd, posredstvom Sekretarijata za sport i omladinu i Sekretarijata za socijalnu zaštitu.