petak, 9. mart 2018.

Vesić: Jedanaest ulica u Grmovcu dobija vodu

Gradski menadžer Goran Vesić, gradski većnik Stevo Tatalović i zamenik predsednika opštine Zemun Damir Kovačević obišli su naselje Grmovac u kome su danas počeli radovi na izgradnji sekundarne vodovodne mreže u dužini od sedam kilometara. 

Vesić je istakao da će radovi trajati tri meseca, da će obuhvatiti 11 ulica i dodao da se paraleno izvodi projekat za izgradnju vodovodne mreže za ostatak naselja. 

– Ovim nismo rešili sve probleme sa kojima se susreću stanovnici ovog naselja. Ne treba zaboraviti da naselje Grmovac do 2008. godine nije imalo ni struju, a danas smo već razgovarali sa meštanima da se za 60 dece otvori vrtić u montažnom objektu – najavio je gradski menadžer.

On je podsetio da Grad Beograd sprovodi projekat da do 2025. godine sva beogradska naselja imaju priključak za vodu i kanalizaciju, čime će biti obuhvaćeno i naselje Grmovac. 

– Rešavamo problem po problem i ovo je dokaz da radimo svaki dan u interesu građana, a ne u toku izborne kampanje kako su neki politički neistomišljenici pokušali da predstave. Pre nas u ovo naselje nije hteo da dođe niko od gradskih čelnika. Bez obzira na to da li živeli u Grmovcu ili na Terazijama, ova gradska vlast ne deli stanovnike Beograda – zaključio je Vesić. 

Kovačević je podsetio da su građani Grmovca do samo pre deset godina živeli bez struje, vode i gradskog prevoza, zbog čega je Opštini Zemun ovo naselje prioritet. On je istakao da je pored vodovoda u programu i asfaltiranje dve ulice u istom naselju, dok je strateški plan da sve ulice u naredne dve godine na teritoriji opštine budu asfaltirane.  

– Zemun je danas veliko gradilište. Završavamo obdanište u naselju Altina i školu u Busijama, i nastavljamo izgradnju kanalizacije u Batajnici – naveo je Kovačević i dodao da svi ti radovi ne bi bili mogući da nema dobre saradnje Opštine Zemun i Grada Beograda.

Događaju je prisustvovao izvršni direktor Direkcije za građevisnko zemljište i izgradnju Beograda Radomir Vujadin, koji je istakao da se radovi na izgradnji sekundarnog vodovoda u drugom delu naselja Grmovac mogu očekivati već do kraja ove godine.